Dansvormen

Hip-hop

Streetdance en Hiphop zijn de meest populaire dansvormen van deze tijd. Iedere les leer je stap voor stap nieuwe elementen die tot een complete danscombinatie worden uitgebouwd.  Hiphop en Streetdance zie je veel in videoclips. De muziek bestaat uit Rap, R&B, House en Funk. De muziek en de trendy bewegingen vormen een stoere vorm van bewegen. De lessen bestaan uit kracht en stretchoefeningen, maar vooral veel danscombinaties.


Kids Dance

De Algemene Dansante Vorming brengt kinderen spelenderwijs in contact met dansbeweging en muziek. De lessen worden afgestemd op de belevingswereld van de kinderen, uiteraard rekening houdend met de leeftijd. Een kleuter heeft nu eenmaal een andere beleving dan een kind van 6 jaar. Door onder andere op de fantasie in te spelen, leren de kinderen zich lichamelijk te uiten .Een Belangrijk hulpmiddel daarbij is de muziek. De muziekkeuze is bepalend voor de sfeer en het vermogen om expressie te kunnen tonen. Tegelijkertijd leren de kinderen zich bewust te worden van hun lichaam, de andere leerlingen en de ruimte waarin het zich bevindt.
Naast deze aspecten staat het dansplezier natuurlijk voorop


Modern

Moderne dans is een hele vrije veelzijdige stijl. Dit betekent dat de bewegingen zowel snel als langzaam, staand, op de grond, of zelfs gesprongen kunnen worden uitgevoerd. Ook zullen er geregeld improvisatie opdrachten worden verwerkt in de les. Belangrijk is het werken vanuit het centrum van het lichaam en de ademhalingstechnieken waar veel aandacht aan wordt besteed.

In de moderne dansles is alles mogelijk.

T C D Dancegroups

De Wedstrijd teams van Dansstudio TCD doen mee aan verschillende danswedstrijden in Nederland. En vertegenwoordigen Dansstudio TCD onder de naam Dancegroup-TCD.

Wij treden ook extra op bij verschillende evenementen en op voorstellingen.

Ben jij de danser of danseres die ons team kan versterken? kom dan auditie doen!

 

 

3e Prijs Categorie Hip-Hop Dance event Haarlem 2017

1e prijs NK-We know you can Dance 2017 Categorie Jazz

3e Prijs We know you can Dance categorie Modern 2017

2e prijs categorie Jazz We know you can Dance 2018 + 3e prijs Dance event Haarlem